• Telefon: 0762 235 333 (secție)
  • Adresă: Str. Bucur nr. 19, București (Maternitatea Bucur, Pavilion B)

O fetiță tare dulce

Dumnezeu ne-a oferit un cadou…unul mic, dar cel mai frumos din cate se putea! Desi a fost o surpriza pentru noi, vestea ca vom fi parinti ne-a pus repede la treaba. Mami a inceput sa se intereseze ce sa manance si ce nu, ce sa faca si ce nu, care ar fi un medic bun si altele. Tati, in schimb, a inceput sa se gandeasca cum va reusi sa intretina familia, de-acum mai mare, cum va reusi sa o ajute pe mami in timpul sarcinii si dupa aceea, dar mai ales cum sa fie un tata bun.

Au mai trecut doua luni, timp in care ne-am mai obisnuit cu ideea ca vom fi parinti, dupa care doamna doctor ne-a intrabat daca stim sa impletim codite. Tati a raspuns zambind: “Invatam!”. Asa am aflat ca vom avea o fetita. Dupa inca o luna am aflat de cursurile de la Scoala Mamei, care erau exact ce aveam nevoie ca parinti incepatori. La cursuri am invatat tot ce aveam nevoie ca sa fim parinti buni, ba chiar am iesit parinti cu diploma de merit.

Pe masura ce timpul trecea si ne apropiam de nasterea fetitei noastre ne gandeam cu cine va semana in diferite privinte. Tot ce ne doream era sa fie sanatoasa si sa se nasca cu bine. Burtica mamei tot crestea, dar Sara nu dadea niciun semn ca ar vrea sa iasa. Astfel, a trebuit sa o scoata doamna doctor la lumina prin cezariana. Tati si matusa au reusit sa se strecoare si sa o vada la numai cateva minute de la nastere, cat mami era inca la cusut. Astfel, cand mami a iesit din operatie, tati a intampinat-o in drum spre terapie intensiva cu un buchet de flori si i-a spus o prima parere: “Avem o fetita tare dulce!” Desi stiam ca majoritarea bebelusilor sunt mai uratei dupa nastere, pentru mine Sara nu a fost asa, ea a fost un copil dulce foc de cand s-a nascut. Si cu nasucul ei mic si in vant l-a cucerit pe tati din prima zi cu toate ca nu se simtea pregatit sa fie tatic.
Sara seamana leit cu mami si e o fetita foarte cuminte si prietenoasa cu toata lumea. Este jucausa, vioaie si zglobie si ne-a umplut viata de zambete si bucurii. Chiar daca a avut colici in primele trei luni, este o fetita sanatoasa si puternica.
Sara are acum cinci luni si este cel mai dulce bebelus. Suntem fericiti ca e fetita noastra si tot ce ne dorim este sa-i fim cei mai buni parinti.

Paun Ciprian si Violeta, Bucuresti