• Telefon: 0762 235 333 (secție)
  • Adresă: Str. Bucur nr. 19, București (Maternitatea Bucur, Pavilion B)
Rolul tatalui la cursurile „Scoala mamei“

Importanța educației viitorilor tătici la cursurile de „Școala mamei AB“

Organizarea cursurilor de „Școala mamei AB“, în maternități este o condiție obligatorie în pregătirea viitorului cuplu pentru „meseria“ de părinți.

Conștientizarea rolului de tată trebuie să se facă din timp. De aceea, este importantă participarea viitorului tată, alături de gravidă la cursurile de educație pre- și postnatală/curs puericultură.

Temele discutate la cursurile pentru educația viitorilor părinți sunt diverse și se adresează în egală măsură atât mamei cât și viitorilor tătici.

Deoarece rolul tatălui intervine încă din viață intrauterină a fătului, este important că viitorul tată să susțină psihic gravida ajutând-o să depășească mult mai ușor momentele dificile din perioada sarcinii. Viitorul tată trebuie să înțeleagă nevoile unei alimentații sănătoase la mamă, efectele nocive ale alcoolului și fumatului, dar și efectele anumitor medicamente asupra sarcinii.

După naștere, copilul are multe nevoi la care mama trebuie să răspundă dar, și mama are propriile nevoi și pentru satisfacerea lor tatăl joacă un rol important.

Alăptarea, pe lângă beneficiile pe care le are pentru copil, pentru gravidă și societate, mai are și un beneficiu asupra bugetului familiei, deci un beneficiu de care beneficiază și tatăl. Studiile ne spun că, cea mai importantă persoană care poate susține mama în perioada de alăptare este tatăl, deoarece numai el poate oferii suportul psihic de care aceasta are nevoie. Acest lucru confirmă importanța participării tăticilor la cursurile de alăptare, alături de mamă.

Într-o societate în schimbare, în care tatăl este din ce în ce mai mult implicat în îngrijirea, creșterea și educația copilului, participarea să alături de gravidă la cursurile de „Școala mamei AB“ este obligatorie.